Regulament de conduita pe forum

22 Sep 2017 10:26 - 22 Sep 2017 10:30 #70 de Dies
Dies a creat subiectul: Regulament de conduita pe forum
Regulament de conduita pe forum

1. Preambul

Forumul sustinatorilor Ripensiei Timisoara, ca forum dedicat clubului-simbol al Banatului istoric, este adresat in primul rand fanilor si simpatizantilor Ripensiei. Este de asemenea deschis oricaror altor utilizatori interesati de echipa noastra cu conditia, valabila si pentru fani si simpatizanti, sa respecte principiile, valorile, obiectivele clubului si prezentul cod de conduita pe forum. Aici ne putem impartasi zilnic impresii, stiri, sfaturi si sugestii legate de bunul mers al echipei. Forumul nu substituie canalele oficiale de comunicare ale clubului si discutiile de pe forum nu tin loc de intalnirile oficiale ale suporterilor, managementului sau ale membrilor asociati care au un rol efectiv in conducerea clubului. Respectarea principiilor, valorilor si a obiectivelor clubului nu se refera doar la conduita de pe forum ci se refera si la conduita de pe stadion sau in relatiile noastre cu suporterii altor echipe din tara sau din strainatate.

Principiile clubului Ripensia le regasim in statutul Asociatiei Sportive Fotbal Club Ripensia Timisoara si ele sunt sintetizate astfel:
"a) Educarea, cultivarea si dezvoltarea spiritului civic, precum si promovarea unei conduite morale;
b) Cultivarea spiritului de sportivitate, solidaritate si generozitate;
c) Desfasurarea intregii activitati exclusiv in folosul comunitatii, si nicidecum in interesul unei persoane sau unui grup restrans;
d) Acordarea unui respect deosebit legilor si regulamentelor in vigoare, competitiilor sportive, partenerilor, simpatizantilor si competitorilor;
e) Reprezentarea cu devotament, onoare si demnitate a Clubului in competitiile sportive, precum si in relatiile cu alte entitati;
f) Derularea tuturor actiunilor in scopul promovarii armoniei vietii sociale din comunitate, al cultivarii valorilor umane si sportive autentice.”


Aceste principii reprezinta fundamentul activitatii clubului nostru si toti fanii, simpatizantii si vizitatorii forumului Ripensiei sunt invitati sa adere la aceste principii. Este obligatorie in conduita de pe forum raportarea la aceste principii si respectarea lor.

De asemenea, pentru a face cunoscuta mai bine identitatea Ripensiei publicam aici din statut obiectivele clubului:
"- Promovarea, practicarea, difuzarea si prezentarea de fotbal. Cu acordul Consiliului Director pot fi adaugate si alte discipline sportive, acestea urmand a fi ratificate de catre Adunarea Generala a Asociatilor;
- Promovarea şi participarea la activităţi sociale, culturale, artistice, ştiinţifice sau recreative, care sunt relevante şi necesare pentru a menţine natura reprezentativă şi imaginea publică dorita, tradiţia pe care o doreste continuata, precum si loialitatea faţă de membrii Clubului, publicul general şi Banat.
- Promovarea şi protejarea drepturilor şi intereselor membrilor asociatiei;
- Derularea tuturor acţiunilor în scopul promovării armoniei vieţii sociale din comunitate, al promovării valorilor umane si sportive autentice; - Sprijinirea, prin formele legale, pentru desfăşurarea diferitelor activităţi cu caracter sportiv omagial, comemorativ, cultural, recreativ sau în alte activităţi de reprezentare;
- Promovarea de acţiuni de interes general în domenii ca: sprijinirea şi promovarea sportului, lupta împotriva violenţei în sport şi a dopajului, menţinerea şi cultivarea spiritului de fair-play, promovarea sănătăţii, educaţiei şi activităţii de tineret prin sport.
- Organizarea şi desfăşurarea unor activităţi sportive, cu sportivi ai asociaţiei, şi participarea acestora la diverse competiţii oficiale sau neoficiale, atat in tara, cat si in strainatate.
Pentru indeplinirea acestor obiective, Clubul:
a) Va organiza şi va participa la evenimente şi competiţii sportive;
b) Va promova practicarea sportului, prin intermediul secţiunilor sale, în special în rândul tinerilor;
c) Va interveni în activităţi sociale, culturale, artistice şi ştiinţifice, aşa cum sunt convenite de organele sale de conducere;
d) Va dezvolta relaţii între membrii Clubului şi terţe părţi, şi relaţii cu alte instituţii, totul, cu obiectivul comun de a menţine şi îmbunătăţi semnificaţia sportivă şi socială de care se bucură Clubul;
e) Va promova solidaritatea, dimensiunea civică şi socială a Clubului în Banatul Istoric şi în întreaga tara; f) Va promova relatii de parteneriat cu alte entitati din domeniul sportului, in vederea dezvoltarii si valorificarii cu precadere a potentialului sportiv din Banat.”


Toate aceste lucruri legate de principii si obiective trebuie avute in vedere de utilizatorii forumului, fani, simpatizanti sau persoane interesate de activitatea noastra, pentru a intelege mai bine modul in care Ripensia isi desfasoara activitatea si care sunt obiectivele care se doresc atinse. In plus, acest lucru este folositor pentru a nu genera altfel de asteptari legate de Ripensia, care nu ar fi in acord cu identitatea Ripensiei.

Ca simbologie clubul nostru, prin numele de Ripensia, culorile oficiale rosu si galben, inclusiv albastrul de pe echipamentul de joc si leul de pe stema clubului (leul Legiunii XIII Gemina a Imperiului Roman stationata in Dacia Ripensis) este adanc inradacinat in traditii si valori derivate din Imperiul Roman, valori care ulterior au fondat civilizatia si cultura europeana si care in Romania au fost cu precadere mentinute si promovate in Banatul istoric, mai ales in Timisoara. Pentru ca, dupa cum apartenenta la romanitate in epoca imperiului se baza pe aderarea la niste valori comune, indiferent de apartenenta etnica sau religioasa, tot asa si acum Uniunea Europeana este bazata pe aderarea la valori comune in baza aceluiasi principiu vechi roman. Acest lucru a fost pastrat in special in Timisoara, un loc al unitatii in diversitate, unde diverse etnii si confesiuni istorice au dat timp de secole un bun exemplu de convietuire pasnica in baza unor principii si valori comune. Noi ca fani Ripensia avem obligatia promovarii valorilor Ripensiei atat in Banat cat si la nivel national, unde Ripensia a fost atat de iubita in perioada interbelica!

2. Regulament

Toti utilizatorii au obligatia sa respecte in forma si spiritul postarilor lor valorile, principiile si obiectivele clubului Ripensia din statutul clubului expuse mai sus!
Un membru poate avea un singur cont, crearea conturilor multiple, cu exceptia administratorilor atunci cand o fac in scopul testarii functionalitatilor forumului, nu este permisa.
Atunci cand deschideti un subiect nou, incercati sa il postati in categoria dedicata pentru acea discutie.
Sunt strict interzise atacurile la persoana, jignirea celorlalti utilizatori, hartuirea si insultarea lor, calomniile, raspandirea de informatii false, utilizarea de cuvinte si/sau imagini cu caracter provocator, intolerant, rasist si pornografic.
Nu sunt permise mesaje antisociale, incitarea la actiuni ilegale, violente, xenofobe, discriminatorii, intolerante.
Utilizatorii sunt de asemenea indemnati sa se abtina de la promovarea unui stil provocator, de la crearea de polemici false sau de la producerea unor disensiuni inutile. Suntem aici sa construim, nu sa dezbinam! Si avem obligatia de a promova valorile clubului nostru! Aderarea la aceste valori trebuie sa se reflecte si in modul in care postam!
Dat fiind ca exista posibilitatea ca unii dintre simpatizantii Ripensiei sa fie fanii unor echipe rivale, atragem atentia ca pe forumul Ripensiei este strict interzisa dezvoltarea de polemici, jigniri si conflicte generate de atasamentul simpatizantilor fata de terte echipe rivale intre ele si aflate in conflict! Aceste rivalitati nu privesc Ripensia Timisoara! Aici pe forum, fanii si simpatizantii trebuie sa isi asume valorile Ripensiei! Deci fara jigniri, atacuri, conflicte! Noi trebuie sa promovam respectul fata de celelalte echipe si un spirit de fair-play!
Legat de aspectul de mai sus, publicarea de simboluri sau mesaje ale altor echipe competitoare din partea fanilor lor care sunt simpatizanti Ripensia, in scopul aratarii sustinerii si respectului fata de Ripensia sau in scopul aratarii atasamentului fata de valori si principii comune, este permisa. Publicarea acestor simboluri si mesaje este insa strict interzisa atunci cand scopul acestora este sa provoace, creeze disensiuni si sa dezvolte conflicte! Suntem aici cu totii pentru a promova valorile si obiectivele Ripensiei! Orice alt scop este strict interzis!
De asemenea Ripensia Timisoara este implicata in educarea, cultivarea si dezvoltarea spiritului civic dar alunecarea discutiilor pe forum in sfera politicului este strict interzisa! Pe forumul Ripensia nu se va face politica! Forumistii pot avea optiuni politice, le pot discuta in privat cand se intalnesc dar acestea nu pot fi discutate pe forum! Ripensia sustine si promoveaza valori civice nu partide politice!
Este interzisa publicare de mesaje care contravin legilor si constitutiei Romaniei.
Promovarea in discutii a pirateriei (CD Key-uri, crack-uri, site-uri corelate) este strict interzisa.
Activitatile de tip joc de noroc sunt strict interzise.
Postarile aiurea, off-topic, topicurile fara rost, topicurile duble vor fi moderate si pot aduce sanctiuni utilizatorilor.
Cand se deschid noi subiecte titlurile trebuie sa fie clare si sa reflecte continutul acestora.
SPAM-ul este strict interzis.
Atunci cand se citeaza un articol din presa referitor la Ripensia, este obligatorie postarea continutului integral al articolului iar dupa acesta se va posta link-ul catre pagina sursa. Este interzisa publicarea de link-uri catre pagina sursa fara publicarea prealabila a continutului.
Reclamele comerciale care nu au legatura cu Ripensia, cu produsele comercializate de club, cu partenerii, sponsorii clubului sau a forumului sunt interzise.
Orice postare sau referinta care are ca scop sa puna in lumina proasta clubul sau membrii acestuia va fi sanctionata. Postarile critice sunt bineinteles permise, invatam din greseli, dar doar in masura in care sunt constructive prin scopul lor si respecta valorile, principiile si obiectivele clubului enumerate mai sus.

3. Termeni de utilizare

Forumul Ripensiei nu isi asuma responsabilitatea pentru postarile utilizatorilor acestui forum. Mesajele vor fi verificate periodic de catre administratori si moderatori. In cazul in care gasiti postari care incalca prezentul regulament de conduita pe forum, sunteti rugati sa raportati acele postari administratorilor si moderatorilor.
Toate mesajele reprezinta strict punctul de vedere al utilizatorilor. Intreaga responsabilitate legala le revine asadar in intregime.
Suneti de acord, din momentul inregistrarii pe acest forum, cu faptul ca nu veti posta materiale care sunt cu buna stiinta false, defaimatoare, inexacte, rasiste, abuzive, vulgare, obscene, discriminatorii, amenintatoare la adresa persoanelor sau entitatilor si care sa fie interzise prin lege.
Sanctiunile difera in functie de regulile incalcate si frecventa lor. Ele pot fi graduale, de la avertismente la banari temporare si pana la excludere permanenta. Ele vor fi hotarate de administratorii si moderatorii forumului.
Administratorii si moderatorii forumului au dreptul sa sterga, modifice sau sa inchida orice subiect fara sa fie nevoiti sa ofere explicatii.
Administratorii forumului isi rezerva dreptul sa modifice prezentul regulament fara o notificare prealabila. Utilizatorii au obligatia sa il citeasca periodic pentru a fi la zi cu ultimele modificari.
Ultima Editare: 22 Sep 2017 10:30 de Dies.

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
Timp creare pagină: 0.195 secunde